Veebikoolitus! Tuleohutuse eest vastutava isiku infotund (seadusemuudatus 2021.a.)

Märts, 2021

05MÄRTS14:0016:00Veebikoolitus! Tuleohutuse eest vastutava isiku infotund (seadusemuudatus 2021.a.)Veebikeskkond ZOOMPiirkond:E-õpe/Veebikoolitused

Aeg

(Reede) 14:00 - 16:00

Koolituse toimumiskoht:

Veebikeskkond ZOOM

Koolitaja:

Kalju Õunmann On tuleohutusspetsialist, omab kutsetunnistust nr 156150, tuleohutusvaldkonna konsultant. Kalju on omandanud kõrghariduse Sisekaitseakadeemia Päästekolledžis. Lisaks on ta läbinud mitmeid töö- ja tuleohutuse ning täiskasvanute koolitaja kursuseid, sh viimati Sisekaitseakadeemia täienduskoolituse "Õppimist toetav õpetamine". 2005. aastal anti talle Päästeteenistuse missioonimedal ja 2007. aastal Põhja-Eesti Päästekeskuse tänukiri projektis „Kodu tuleohutuks” osalemise eest. Kalju on spetsialiseerunud tuleohutuskoolituste ja -õppuste korraldamisele ning tal on koolitajakogemust üle 20 aasta.

Koolituse info

InfoRegistreerimine

 

PS! ANTUD KOOLITUS TOIMUB E-ÕPPE KESKKONNAS ZOOM. 
Veebikoolitusel on mugav osaleda arvuti vahendusel (võimalik on ka nutitelefoniga, tahvelarvutiga).  Veendu, et oleks hea internetiühendus. Sülearvutitel on kaamera ja mikrofon sisse ehitatud. Lauaarvutiga osaledes on hea – lisada lauaarvutile veebikaamera ning kõrvaklapid, kasutada saab ka nutitelefoni kõrvaklappe (kui see võimalus on olemas).

Täpsemad juhised saadetakse osalejatele e-posti teel päev enne koolitust.

Infotunni eesmärk on anda teadmised tuleohutuse seaduse ja sellega seotud õigusaktide muudatustest aastal 2021 ning nende mõjust ettevõttele/asutustele kehtivates tuleohutusnõuetes.

Tuleohutuse seaduse ja teiste seotud seaduste muutmise seaduse eelnõu koostamise tingis peamiselt asjaolu, et tuleohutuse valdkonnas on vaja teha muudatusi, mis aitaksid vähendada tulesurmade hulka, kiirendada menetluste kulgu ja suurendada tuleohutute objektide arvu Eestis.

Eelnõu koostamise tingis ka siseturvalisuse arengukavas ette nähtud tõhusam erasektori roll tuleohutuse taseme tõstmiseks. Riik ei pea sekkuma omaniku tegevusse, kohaliku elu küsimustesse ega turureguleerimisse. Riik peab suunama oma tegevuse suurema ohuga objektidele ja usaldama enam oma partnereid, kellele tuleb anda senisest selgemad suunised ja tegutsemisraamid.

Mõne muudatusena võib esile tuua:

– avatakse tuleohutusteenuse ja tuleohutusülevaatuse mõisted;
– kohalikele omavalitsustele suurema otsustusõiguse loomine seoses ehitus- ja kasutuslubade menetlusega;
– tahkeküttel küttesüsteemide olemasolul muudetakse vingugaasiandur kohustuslikuks;

– teatud tööstus- ja laohoonete, büroohoonete ja garaažide omanikel tuleb enesekontrolli tuleohutusaruandeasemel korraldada oma objektil tuleohutusülevaatus;
– automaatse tulekahjusignalisatsioonisüsteemi teate-edastus Häirekeskusele muudetakse vabatahtlikuks.

Infotunnis saab täpsema ja sisukama ülevaate.

Käsitletavad teemad:

– Tuleohutusteenused ja nõuded teenuse pakkujale

– Tuleohutusülevaatus

– Uued nõuded tuletöö tegemise koolitusele

– Muud olulised muudatused

Infotunni järgselt osaleja:

  • Teab millised muutused on tuleohutuse seaduses aastal 2021.
  • Saab ülevaate milliseid tuleohutusteenuseid pakutakse ning millised on teenuse osutajatele esitatavaid nõudeid.
  • Teab, mis on tuleohutusülevaatus.
  • Teab, millised tööd on tuletööd ja millised nõuded on tuletöö tegemisele.

Koolituse järgselt väljastame TÕEND´i

Lisaks palume tutvuda Õppekorraldusega.

​Koolituse maksumus: 56€+km

 

NB! Koolitusele registreerimiseks palun täitke allolev vorm

 

Koolitatavate andmed

 
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Siia saate kirjutada koolitusel osalejate andmeid, mis jäid eelnevalt märkimata. Kampaaniate korral - kampaania sooduskood. Ning muu oluline info koolitusel osalemise kohta.
reCAPTCHA is required.

Go to Top