Kriisiks valmis – praktiline hädaolukorra lahendamise plaani koostamine kutsehariduskeskuses

Aprill, 2021

14APRILL10:0017:00Kriisiks valmis - praktiline hädaolukorra lahendamise plaani koostamine kutsehariduskeskusesHotell Strand, A. H. Tammsaare pst 35 - PärnuPiirkond:Pärnu

Aeg

(Kolmapäev) 10:00 - 17:00

Koolituse toimumiskoht:

Hotell Strand

A. H. Tammsaare pst 35 - Pärnu

Koolitaja:

Mari KolgaKriisinõustaja-psühholoogina on Mari Kolga tegutsenud 2007. aastast, mil läbis esimese kriisipsühholoogia kursuse. 2010-2011 ja 2019-2020 täiendas Mari ennast kriisinõustamise kvalifikatsioonitõstmise kursustel, sealhulgas ka Peterburi Riiklikus Ülikoolis. Maril on ka 9-aastane töökogemus haridusasutuste tugisüsteemis. Tänaseks päevaks tegutseb Mari ennekõike kriisinõustaja-psühholoogina, töötades sageli just laste ja noortega, aga ka kriisikoolituste läbiviijana. Mari on akadeemilise hariduse omandanud Tallinna Ülikooli psühholoogia erialal ja Sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku õppekava kriisireguleerimise suunal.

Koolituse info

InfoRegistreerimine

Antud koolituse koostamise aluseks on Hädaolukorra seadus, Hädaolukorra lahendamise plaani nõuded ja koostamise kord (Siseministri määrus nr 30 – hädaolukorra seaduse § 15 lõike 8 alusel).

Koolituse eesmärk on toetada/üle vaadata läbi praktilise koolituse kutseharidusasutuse hädaolukorra lahendamise plaani koostamine

Koolituse sihtgrupp: Kutseharidusasutuses määratud kriisimeeskonnaliikmed, – vastutajad, töökeskkonnaspetsialistid, – volinikud ja teised antud teemast huvitatud isikud.

Õppesisu: 
Õppesisu kokkuvõtlik eesmärk on toetada asutuse hädaolukorra lahendamise plaani koostamist ja seeläbi

  • anda koolitusel osalejatele ülevaade riskijuhtimise ja kriisreguleerimise protsessist;
  • parandada läbi praktiliste harjutuste ja õpiprotsessi töötajate võimet iseseisvaks tegutsemiseks kriisi realiseerumisel;
  • kaardistada asutusest ja tema väliskeskkonnast tingitud riskidest, nende omavahelisest ristsõltuvusest tulenevad ohud ja planeerida nende võimalikud lahendusteed

Õppes käsitletavad teemad:
Teema 1. Kriis ja hädaolukord

  • riskianalüüsi läbiviimine, ohtude ja riskide hindamine;
  • kriisi lahendamiseks vajalike ressursside ja tegevuste kaardistamine kriisiplaani koostamiseks;
  • kriisimeeskonna moodustamine ja ülesannete jaotumine;
  • info liikumise alused kriisireguleerimisel (ennetus-, valmisoleku-, lahendamise- ja taastamise faasis), kriisikommunikatsioon ja riskikommunikatsioon;
  • suhtlemine meediaga ja meedia roll kriisiolukorras;
  • tavapärase töörütmi taastamine ja psühholoogiline esmaabi pärast sündmust.

Teema 2. Lauaõppuse meetodil kriisiolukordade lahendamine
Sõltuvalt koolitusel osalevate inimeste arvust kuni nelja võimaliku asutuses toimuva kriisisituatsiooni lahendamine ja nende põhjal oma asutusest lähtuva tegevuskava loomine.
Võimalikud stsenaariumid:
tulekahju;
äkkrünnak;
pommiähvardus;
plahvatusohtlik ese hoones;
vägivaldne isik hoones;
surmajuhtum;
äkiline haiguspuhang / mürgistus;
plahvatus ja varing;
elutähtsate teenuste toimepidavuse katkestus;
õnnetus;
teised olukorrad, mida asutus vajalikuks peab.

Õpiväljundid:
Koolituse lõpuks õppija:

  • teab, millised on kriisireguleerimise 4 faasi, tunneb erinevate hädaolukordade korral tegutsemise põhimõtteid ja oskab planeerida tegevusi hädaolukordade ennetamiseks, lahendamiseks ning nendega kaasnevate mõjude leevendamiseks.
  • oskab koostada oma asutuse vajadustest ja võimalustest lähtuvat kriisiplaani;
  • teab, millised on informatsiooni liikumise alused ning oskab koostada vastuseid ja teateid kolmandatele osapooltele kriisisituatsioonis;
  • teab, kuidas taastada hädaolukorrale eelnenud tavapärane seisund ja oskab anda esmast tuge abivajaja(te)le.

Koolituse lõpus väljastatav dokument: TÕEND

Palume tutvuda ÕPPEKAVAGA

Koolituse maksumus:
129€+km (1 osaleja tasu)
211€+km (2 osaleja tasu)
298€+km (3 osaleja tasu)
364€+km (4 osaleja tasu)

 

Soovite antud teemal koolitada kogu personali? Võtke ühendust

NB! Koolitusele registreerimiseks palun täitke allolev vorm

 

Koolitatavate andmed

 
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Siia saate kirjutada koolitusel osalejate andmeid, mis jäid eelnevalt märkimata. Kampaaniate korral - kampaania sooduskood. Ning muu oluline info koolitusel osalemise kohta.
reCAPTCHA is required.

 

 

Go to Top