Veebikoolitus! Dementsusega eakate hooldamine hoolekandeasutuses

Juuni, 2024

07JUUNI09:0016:15Veebikoolitus! Dementsusega eakate hooldamine hoolekandeasutusesHind: 89.-+kmVeebikeskkond ZOOMPiirkond:E-õpe/Veebikoolitused

Aeg

(Reede) 09:00 - 16:15

Koolituse toimumiskoht:

Veebikeskkond ZOOM

Koolitaja:

Janika PaelJanika Pael - omab magistrikraadi terviseteadustes (õendusteadus). Janika töötab aastast 2005 Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis lektorina. Ta on Eesti Õdede Liidu liige ning tegutseb aktiivselt erinevates töörühmades ja võrgustikes. Tervishoiutöötaja registrinumber: N07982 psühhiaatriaõendus

Koolituse info

InfoRegistreerimine

PS! ANTUD KOOLITUS TOIMUB E-ÕPPE KESKKONNAS ZOOM. 
Veebikoolitusel on mugav osaleda arvuti vahendusel (võimalik on ka nutitelefoniga, tahvelarvutiga).  Veendu, et oleks hea internetiühendus. Sülearvutitel on kaamera ja mikrofon sisse ehitatud. Lauaarvutiga osaledes on hea – lisada lauaarvutile veebikaamera ning kõrvaklapid, kasutada saab ka nutitelefoni kõrvaklappe (kui see võimalus on olemas).

Täpsemad juhised saadetakse osalejatele e-posti teel päev enne koolitust.

Õppekava koostamise alus: Hooldustöötaja, tase 3 kutsestandard (B.2.1.1., B.2.1.4)
Õppe eesmärk: anda esmased teadmised või tuletada meelde töötamaks dementsussündroomiga eakatega. Anda juhiseid dementsusega eakate hooldamise võimalustest hooldekodus, toimetulekuvõime langusega kaasneda võivatest sündroomidest ja riskidest.
Õpiväljundid:
Koolituse lõpuks õppija:

  • Mõistab dementsuse põhjuseid, faase, vorme, sümptomeid, ohte
  • Teab hooldustöötaja eetika põhimõtteid
  • On saanud ülevaate, kuidas tegevusvõimet hinnata dementsuse korral
  • Teab dementsusega inimeste hooldamise aluseid
  • On saanud soovitused suhtlemiseks hooldusaluste pereliikmetega

Koolituse sihtgrupp: hoolekandeasutuses töötavad hooldajad, tegevusjuhendajad jm personal
Õppe alustamise tingimus(ed): koolituse läbiviidava keele oskus, teadmised hooldustöötaja alusteadmistest. Veebikoolitusel osalemiseks on vajalik arvuti, kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu.
Õppe kogumaht: 8 akadeemilist tundi, millest 6 akadeemilist tundi auditoorset tööd ja 2 akadeemilist tundi praktilist tööd.
Õppekeskkond: Veebikoolitus – koolitus toimub veebikeskkonnas zoom, mis võimaldab kõiki õppemeetodeid kasutada teadmiste saamiseks.
Õppeprotsess: Auditoorne ja praktiline töö. Õpe toimub üldjuhul äripäeval algusega kell 9 kuni 16, kui ei ole kokku lepitud teisiti.
Õppesisu:
Koolitusel läbitavad teemad:

  • Dementsus : põhjused, vormid, sümptomid
  • Dementsuse erinevad faasid
  • Töötaja eetika põhimõtted
  • Kliendikeskne lähenemine
  • Tegevusvõime hindamine
  • Dementsusega kaasnevad ohud
  • Sagedamini esinevad sündroomid (valu, depressioon, deliirium)
  • Hooldamise eripära ja võimalused nende hooldamiseks hooldekodus
  • Suhtlemine hooldusaluste lähedastega, nõustamine ja teavitamine
  • Terapeutiliste tehnikate üldpõhimõtted (reaalsusele orienteeritud tehnikad, stimulatsioon, töö mälestustega, validatsioon)

Õppemeetodid: loeng, praktilised ülesanded ja harjutused, õppevideo(de) vaatamine
Õppematerjalide loend:
Kohustuslik õppematerjal: koolitaja poolt välja töötatud õppematerjalid, mis jagatakse õppijatele koolituse käigus või veebikoolituse puhul edastatakse digitaalselt.

Soovituslik õppematerjal:

Hindamine ehk õppe lõpetamise tingimused:
Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine 100% auditoorsetes tundides. Sooritama peab praktilise ülesande.

Hindamismeetod:

1. Grupitöö. Tagasisidestamine.
2.Teoreetilise osa valikvastustega test (10 küsimust). Positiivne tulemus on, kui õigeid vastuseid on vähemalt 80% ulatuses.

Hindamiskriteerium:
1. Õppija on osalenud grupitöös. Saanud tagasiside.
2. Õppija on sooritanud kirjaliku testi positiivsele tulemusele. Positiivne tulemus on kui õigeid vastuseid on 80% ulatuses. Tagasisidestamine.

Hindamine on mitteeristav.

Palume tutvuda ÕPPEKAVAGA

Koolituse maksumus: 89.-+km

NB! Koolitusele registreerimiseks palun täitke allolev vorm

 

Koolitatavate andmed

 
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Veebikoolitusel osalemisel on kohustuslik kaamera, mikrofoni ning interneti olemasolu. Seetõttu on veebikoolitusel kõige mugavam osaleda sülearvutiga, sinna on kaamera ja mikrofon sisse-ehitatud.
Siia saate kirjutada koolitusel osalejate andmeid, mis jäid eelnevalt märkimata. Kampaaniate korral - kampaania sooduskood. Ning muu oluline info koolitusel osalemise kohta.
reCAPTCHA is required.

Go to Top