Правила гигиены для работников пищевых предприятий (Toiduhügieeni koolitus toidukäitlejale)

30/08/2019

Toimumiskoht:

Peterburi tee 48 - TALLINN (Hotell Susi)

Toimumisaeg

Kuupäev:
Kellaaeg:

Koolitaja: Kristel Viire on lõpetanud Sankt-Peterburgi Meditsiini Instituudi profülaktilise meditsiini eriala. Omab arst-hügienisti, epidemioloogi kvalifikatsiooni. On läbinud mitmeid erialalisi täienduskoolitusi. Täiskasvanuid on koolitanud aastast 1996.a.

Toiduhügieeni koolitus on toidukäitlejatele ette nähtud Toiduseadusega ning Euroopa Parlamendi ja Nõukogu määrusega nr. 852/2004 (29.04.2004) toiduainete hügieeni kohta. Vastavalt toiduseadusele on käitleja kohustatud koolitama kõiki toidu käitlemisega kokku puutuvaid töötaid ning hindama töötajate toiduhügieenialaseid teadmisi.

Koolitus on venekeelne.

Sihtrühm: kõik isikud, kes puutuvad vähemalgi määral kokku toidukäitlemisega.

Koolituse eesmärk: on anda parimad teadmised ohutuks toidukäitlemiseks.

Koolitusel käsitletavad teemad:

  • toiduhügieeni põhimõtted
  • toidu füüsikaline, keemiline ja mikrobioloogiline saastumine ja selle vältimine
    • mikroorganismid ning nende kasvu ja paljunemist mõjutavad tegurid
    • toiduainete kaudu levivad haigused, toidumürgitused ja –infektsioonid, mittenakkuslikud haigused
    • toidu säilitamise viisid ja tingimused ning temperatuuri kontroll
    • käitlemisettevõtte struktuur, tehnoloogia ja seadmed
    • puhastamine ja desinfitseerimine
    • kahjuritõrje
    • isiklik hügieen
    • HACCP, enesekontrolli põhimõtted
    • toitu käsitlevad õigusaktid
    • toidukäitleja kohustused ja vastutus toiduhügieeni nõuete täitmise eest

Рассматриваемые темы:

  1. Принципы гигиены питания.
  2. Структура, технология, оборудование
  3. Микроорганизмы (биологические факторы риска при обеспечении безопасности питания). Факторы, влияющие на размножение
  4. Способы и условия сохранения пищи и температурный контроль.
  5. Болезни, распространяющиеся через пищевые продукты.
  6. Чистота, уборка и дезинфекция.
  7. Борьба с вредителями.
  8. Личная гигиена
  9. Система самоконтроля на пищевых предприятиях.
  10. Правовые акты, относящиеся к гигиене питания.

Koolituse lõppuks õppija:

  • Teab ja mõistab toidukäitleja kohustusi
  • Teab toidu saastumise põhjusi ja rakendab abinõusid
  • Oskab vältida toiduainete kaudu levivaid haigusi, toidumürgitusi, -infektsioone, toidu füüsikalist, keemilist ja mikrobioloogilist saastumist
  • Tunneb toidu säilitamise viise ja tingimusi ning toiduvalmistamisprotsessiga seotud nõudeid
  • Oskab kinni pidada toidukäitlemisettevõtte töötaja isiklikest ja üldhügieeninõuetest

Koolituse maht  6 akadeemilist tundi.

Koolitus lõpeb kirjaliku testiga.

Palun tutvuge ÕPPEKAVAGA
Lisaks palume tutvuda ÕPPEKORRALDUSEGA

Koolituse maksumus: 30€+km

Registreerimine